Hvad for en effekt har træningstøj på vores træning?

Hvad for en effekt har træningstøj på din præstationsevne?

Kender du noget til begrebet „enclothed cogntition”? Hvis ikke, så er det noget du burde lære at kende. Enclothed cognition betyder stort set ikke mere end, at alt tøj vi bærer kan have en effekt på vores adfærd og humør.

Ved et eksperiment skulle to grupper af mennesker svare på diverse spørgsmål, under forskellige forhold. Den ene gruppe fik kitler på, mens den anden gruppe besvarede spørgsmålene i deres normale hverdagstøj. Gruppen med kitlerne havde bedre resultater. Det samme skete, når gruppen i hverdagstøjet også fik kitler på, men de fik at vide, at det var malerkitler, mens den anden gruppe fik at vide, at det var lægekitler de havde på.

 

Hvordan hænger det sammen med træningstøjet?

Den samme effekt kan vi se på vores træningstøj. Psyken har en stor effekt på vores velvære og dermed automatisk på vores præstationsevne.

I hvilket scenarie ville du føle dig bedst? Scenarie A, hvor du bærer noget gammel tøj med huller og pletter, du har fundet et sted derhjemme og du hele tiden tænker alle folk kigger på dig, mens du selv ikke kan lide at kigge i spejlet. Eller scenarie B, hvor du bærer din nye yndlings tank top, der sidder rigtig fint og du kan lide at kigge i spejlet, mens du udfører dine øvelser. For os ville det helt klart være B.

Hvad tror du hvorfor rigtig mange hold atleter laver hår før kampen, bærer kompressionstøj eller lange sokker, uden at de overhovedet ved hvad det er godt for? De fleste gør det fordi de psykisk skal være klar til spidsbelastning og føle sig godt tilpas.

Så næste gang en du kender siger til dig: ”Du skal kun til træning og ikke i byen, det er lige meget hvordan du ser ud” kan du fortælle vedkommende, at det ikke passer.

 

Det vigtigste er, at du selv føler dig tilpas

Ikke for at lyde overfladisk, men træningstøj har en stor effekt på vores træning. Især på vores motivation til overhovedet at træne. Selv når det kun var et enkelt lille eksperiment og ikke nogen stor undersøgelse med diverse tal, der giver grundlag for det vi siger – så er det vigtigste jo også hvordan man selv føler sig. Hvis du siger til dig selv, at du kan træne bedst, når du har lækker tøj på, så er det ligemeget hvad alle andre siger.

Træningstøj fra Athletex.dk ændrer ikke kun måden andre personer ser dig, men også hvordan du ser dig selv. Tøjet repræsenterer din mentalitet og da vores træningstøj kan bæres i fritiden, er du psykisk altid klar til træning.

 

Hvem af jer bliver ikke motiveret, når i ser vores to drenge her træne på Ibiza?

 

TILBAGE TIL TOPPEN