Hvad udgør godt fitnesstøj?

hvad-udgør-godt-fitnesstøj?

Hvad udgør godt fitnesstøj?

Vi ved af erfaring, at mange personer gør deres valg af fitnesstøj afhængig af udseendet. Hvis de køber flere dele, skal det passe sammen og det skal generel passe til resten af deres eget fitnesstøj.

Så findes der nogle, der kigger på funktionalitet. Er fitnesstøjet åndbar? Er det svedabsorberende? Er det varm nok til, at jeg kan have det på til en udendørs løbetur?
Og så findes der dem, der går på hjemmesiden af deres yndlingsbrand og kun køber fitnesstøj hos dem, uden at kigge på andre brands.

Hvad udgør godt fitnesstøj for dig? Er det udseendet? Funktionaliteten? Mærket? Eller måske noget helt andet? For os er det flere faktorer på en gang.

Det er først og fremmest vigtigt, at tøjet er funktionel. Tøjet købes til et hovedformål og det er fitness.

Det skal kunne holde til benhård træning og massevis af forskellige bevægelser, helst over 1-2 timer. Når vi siger fitnesstøj skal være funktionel, betyder det ikke, at designet ikke også er vigtigt.

Den næstvigtigse faktor for os er nemlig, at tøjet ser flot ud. Vores fitnesstøj skal kunne kombineres tværs gennem alle kategorierne og især også med hverdagstøjet. Der er mange mænd, der elsker en tætsiddende t-shirt sammen med et par flotte cowboybukser. Det samme gælder kvinderne. Du skal kunne have dine tights på, når du forlader hjemmet og er på vej til fitnesscenteret eller på vej hjem derfra. Du skal ikke tænke over, at folk kigger på dig, når du er ude og handle eller lige skal ned i byen, for at hente noget efter træningen.

 

Lad os kigge lidt på funktionaliteten

At du har købt fornuftig fitnesstøj, kan du mærke, når dit tøj ikke er fuldstændig våd og gennemsvedt efter par minutters træning. Når materialerne er sammensat af moderne high tech stoffer, der er blød og elastiske, men samtidig meget let, kan du mærke en svedtransporterende egenskab i tøjet. Du lægger næsten ikke mærke til tøjet, fordi det er så blød.

Hvorimod billigt fitnesstøj, af dårlig kvalitet, giver tit den der følelse, at du har plastik på huden.

Det er meget vigtigt, at dit nye fitnesstøj tillader dig fuld bevægelsesfrihed, selvom det sidder tæt på kroppen. Det gælder ikke kun i starten af træningen, men hele tiden. Alle vores produkter har tilsat en lille smule elastan (Eng.: Spandex) i materialet, så de holder formen under træningen og også efter du har vasket dem flere gange. Der findes næsten ikke noget værre end, at ærmerne af din t-shirt sidder løs efter et par bevægelser, eller at du skal trække dine tights op efter hvert enkel squat. Dermed mister du ikke kun fokus, men også lysten til, at træne. Fornuftigt fitnesstøj skal både kunne holde formen efter flere omgange i vaskemaskinen, men også farven. Tøjet må ikke se bleg og gammel ud, efter du har vasket det et par gange.

 

Det er detaljerne, der er afgørende

Nu er vi gået lidt ind på, at ærmerne skal sidde tæt og benene ikke må glide ned. Men formen er kun en af mange lille detaljer, der udgør godt fitnesstøj.

Et andet vigtig punkt er, og det gælder ikke enkelte produkter, men hele kollektionen: Er der fitnesstøj med tasker og lynlås, til nøgler eller medlemskortet til fitnesscenteret? Kører lynlåsene hurtig fast eller er de lavet af god kvalitet? Er der tøj med reflekterende elementer på, som man kan bruge til en udendørs løbetur om aftenen eller et udendørs workout ved stranden?

Det er altsammen vigtige punkter, der har en stor indflydelse på, om du skal købe tøjet eller lede videre.

 

Konklusion: Investér i style og funktionalitet

For mange af jer er det vigtigt, at i ser godt ud i fitnesscenteret og det er også 100% forståeligt. Derfor er det vigtigt, at tøjet sidder ordentligt. Vores fitnesstøj har en modern pasform, der fremhæver bredde skuldre og store arme hos mænd og en velformet bagdel hos kvinder.

Det kan betale sig, at investere lidt mere penge i fitnesstøj, hvis du mener det seriøst. Funktionalitet og design har også en stor indflydelse på vores psyke og dermed vores evne til at performe. Det kan du læse mere om i vores blogindlæg her. (klik)

På Athletex.dk finder du udelukkende produkter, der kombinerer æstetik og funktionalitet.

TILBAGE TIL TOPPEN